ce ai când nu ai

uneori, adevărurile se-mbracă în haine lungi, alteori în dungi, iar de cele mai multe ori își aleg o ținută transparentă. pe primele două le-am văzut de multe ori pe picior de plecare, părăsind o parcare, dar pe ultimele le găsesc mereu stând cuminți, cu ochii ațintiți înspre un colț de suflet.

ele, adevărurile în haine transparente, nu ies niciodată așa în văzul tuturor. de asta trebuie să fii câteva momente tu, cu tine, timp în care vezi tot ce ai, când nu ai:

ce ai, când nu ai așteptări – ai în față un drum deschis, pe care mergi doar cu bucuria călătoriei, fără a urmări să primești ceva la schimb. pe parcurs, ajungi să vezi lucruri în care te regăsești, fără să te fi așteptat să le întâlnești. însă asta e meniea călătoriei –  să îți dai voie să trăiești, acolo unde te potrivești, și nu neapărat cum dinainte le gândești.

ce ai, când nu ai regrete – o inimă împăcată, în care ai loc să construiești și alte povești, cu tot ce iubești. ajungi așa după ce ai căutat să înțelegi ce-a vrut să te-nvețe fiecare lucru pe care îl trăiești.

ce ai, când nu ai măști – îți porți sufletul neschimbat, pe față. în felul ăsta, îți lași emoțiile libere să se prindă de zâmbet, să se-așeze-n priviri și să povestească despre ce lucruri se-ntâmplă acolo, la tine-n interior. asta e cea mai sinceră variantă a ta. unica.

ce ai când nu ai de ce să îți fie frică – curaj. mult curaj. un curaj care nu ține minte că undeva au fost puse niște limite, și care te-ajută să-ți amintești că un vis devine realitate, numai dacă te-ndrepți cu el către fapte.

ce ai, când nu-i mai ai – te ai, pe tine înapoi. și tot acum, mai ai adevărul. pentru că acei ce au plecat, au epuizat ce au avut de aliniat. îți rămâne o realitate în care ce-ai trăit, știi că a contribuit la tot ce prezentul are de oferit.

ce ai, când când nu te gândești cum o să le pari – încredere. să te porți cum simți, fără să te prefaci și fără să te complaci într-o situație pe care n-o placi.

ce ai, când nu ai, e adevărul care te te-ajută să nu te rătăcești, în timp ce trăiești.

foto: Ștefan Panfili

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!