Complimentul pe care îl primeam cel mai des

Complimentul pe care îl primeam cel mai des

foto: Octav Mardale

E vorba de o alegere pe care am făcut-o influențată fiind și de un compliment pe care îl primeam tot mai des. Bărbați, femei, rosteau aceleași vorbe fără să știe că-mi vor provoca o cu totul altă reacție decât poate s-ar fi așteptat ei.

”Ce păr frumos ai!” erau cuvintele ce au stârnit în mine dorința de schimbare. De ce? Pentru că voiam ca oamenii să vadă și altceva la mine. Ceva care să treacă de limita aspectului exterior –  cum spune și cântecul ”nu contează cât de lung am părul, important e cât și cum gândesc”.

Așa că am renunțat la părul lung, bogat și ondulat, și-am lăsat la vedere mai mult din chipul meu – noua tunsoare era scurtă și vrând-nevrând, ochii oamenilor se loveau mai întâi de povestea spusă de mimică și privire.

Dar tot acesta e complimentul care a avut și cel mai puternic impact asupra mea, și m-a determinat să trec la fapte. Pentru că eu simțeam că am de transmis și exprimat și alte lucruri decât cele observate la prima vedere. Desigur, acesta a fost doar un moment în devenirea a ceea ce sunt acum, iar în prezent contează doar ce am învățat din ce mi s-a întâmplat.

Însă voi, de câte ori v-ați întrebat ce se întâmplă în mintea unei persoane, atunci când îi faceți un compliment?

Spuneam cândva că ”omul când ascultă, gustă din cuvinte” – e nevoie de un dram de atenție, în ceea ce ne spunem unii altora, chiar și-n complimente.

De asta, cred că trebuie să privim chipul omului din fața noastră, atunci când lăsăm să plece către el gândurile noastre.

Tot despre complimente ne vorbește și AVON cu ANEW Reversalist, noua gamă pentru îngrijirea tenului, ideală  pentru femeile care se confruntă cu riduri, pierderea fermității pielii și pete pigmentare.

Produse

Pentru că AVON își dorește să îmbunătățească viața femeilor, promovând respectul pe care societatea îl datorează rolului lor în dezvoltarea socială, a lansat o campanie-concurs prin care își dorește să vă țină departe de complimentele stângace: ”Ai primit recent un compliment stângaci? Nu-i nimic, așa poți intra în concursul nostru. Cel mai nepotrivit compliment al zilei va fi premiat cu produse ANEW Reversalist!” Pentru inscriere, trebuie să intrați aici. Succes!

complimente concurs

Și nu uita – ca să primești complimentele potrivite, trebuie să fii atent ce le arăți oamenilor.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!