eurovision 2013

eurovision 2013

înainte de toate, trebuie să vă spun că articolul ăsta e despre oameni care îmi plac, la care admir lucruri pe care le fac și modul prin care se lasă cunoscuți și înțeleși de ceilalți.

acum, s-a întâmplat să fie și un context – deloc oarecare, din care am putut observa anumite amânunte. știu, nu e nicio noutate să vă spun că zilele astea se împart și se dezbat opinii referitoare la numele pe care îl va trimite România la Eurovisionul din Suedia. dar despre felul în care știm să ascultăm și poate să apreciem un mesaj care ne este transmis, ar fi câteva cuvinte de spus – pentru că până la urmă, muzica este un mesaj.

toată treaba a început cu un om tare drag mie, pe nume Anca Duma, care mi-a lansat o invitație ce s-a dovedit a fi extrem de inspirată. Datorită ei, am participat la emisiunea Eurofan – prilej pentru publicul spectator și telespectator de a reasculta piesele care se întrec în finală și de a lua pulsul artiștilor care așteaptă – unii mai mult sau puțin emoționați, finala de pe 9 martie.

mă opresc însă la partea cu pulsul, care îmi pare a fi pare esențială. 🙂

dintre toți finaliștii ”eurovisiunii” românești, eu am fost ”eurovisionată” de două dintre piese. prima vine  de la FreeStay, care au multă energie, bucurie și impact asupra publicului în momentul în care interpretează Criminal Mind – lucruri importante în orice act artistic.

apoi, am fost plăcut surprinsă să-l descopăr pe primul român recunoscut a fi purtător de factor X – și anume Andrei Leonte – cu Paralyzedtransmițând mult celor care îl ascultau. l-am văzut pe Andrei apropiat de public, conectat la atmosfera de acolo și asta nu poate fi decât de bine.

aa, un gest frumos făcut de el a fost faptul că a oferit mărțișoare fetelor:

mi-ar plăcea ca cel care va pleca în Suedia să aibă în primul rând capacitatea de a crea o emoție și o anumită stare în momentul în care urcă pe scenă – dincolo de calitățile vocale absolut necesare.

îi mulțumesc încă o dată Ancăi Duma – blogger oficial Eurovision România 2013, pentru invitație. ca să aflați și alte informații despre ce și cum se mai întâmplă pe acolo, vă invit să o citiți. 😀

 

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!