#icebucketchallenge – donează pentru Merci Charity Boutique

#icebucketchallenge – donează pentru Merci Charity Boutique

pentru că #icebucketchallenge e deja un subiect comentat, promovat, criticat, lăudat, provocat, udat, înghețat, dezghețat, acceptat, refuzat, donat, aclamat, blamat, disputat – iar lista poate continua, după discuțiile împărțite și-n stânga și-n dreapta, în rândurile următoare vreau să explic de ce am acceptat găleata plină ochi cu provocare:

  • e o campanie care promovează ideea de a dona, de a nu fi indiferent la problemele celorlalți – da, aruncarea gheții în cap poate trece ușor drept un fapt teribilist, pur distractiv, dar SCOPUL este ca prin acest gest neobișuit, să atragi atenția asupra ideii promovate. Nu e despre a dona oricând, oricui (ceea ce vă recomand să faceți cu dragă inimă), ci despre a stârni interesul cât mai multor persoane – poate interesate doar de aspectul spectaculos al campaniei, dar la urechile cărora ajunge astfel și mesajul campaniei – donează!
  • ne-ar prinde bine să acceptăm că marketing-ul are și aspecte pozitive – dacă  în plină campanie electorală, deja ni se pare firesc să vedem mesaje comunicate agresiv pretutindeni, de ce n-am fi de acord și cu răspândirea puternică a campaniei #icebucketchallenge, al cărei scop este din start unul pe deplin pozitiv?

provocarea mi-a fost trimisă de Lumi Balaban – mulțumesc, draga mea, și-am acceptat după ce am studiat puțin cam cum și de ce se face #icebucketchallenge.

repet, ideea nu e de a mă lăuda că eu donez, ci de a observa că noi, avem puterea de a salva, donând. de asta, primul gând după ce am primit provocarea a fost la Merci Charity Boutique, despre care am mai menționat aici, aici și aici – cu tot cu fapte.

de ce să donăm către Merci Charity Boutique? Pentru că și dacă ai impresia că nu poți/nu ai ce dona, tot descoperi o variantă prin care te poți implica, și poți ajuta:

mcb

Donează în contul Asociaţiei Merci Charity Boutique, deschis la banca BCR SA Bucureşti:

CONT RO39RNCB0074129193980001

Scopul Merci Charity Boutique este de a oferi sprijin cauzelor umanitare, având în prim plan copiii cu probleme medicale, aflaţi în IOB (Institutul de Oncologie Fundeni – Bucureşti), familiile acestora și diverse cauze sociale – pentru mai multe detalii mergeți aici.

iar dacă sunteți în București, vă recomand să ajungeți să beți un ceai aromat cu fapte bune chiar la Merci, în centrul vechi, pe strada Smârdan nr. 13.

și-acum, să v-arăt și isprava mea 🙂

mulțumesc, Octav Mardale pentru video, și-abia aștept să văd cum primesc prietenii mei – Cătălina Olteanu, Vlad Ilaș și Toma Nicolau, provocarea!

fiți buni cu voi și faceți  să le fie mai bine și celorlalți 🙂

2-002

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!