îmbrățișările de la Centrul de Plasament Cireșarii

îmbrățișările de la Centrul de Plasament Cireșarii

săptămâna aceasta am primit câteva îmbrățișări speciale: puternice – pentru că veneau din inimă, fragile – pentru că erau limitate de timp. un timp care a ales ca ei să cunoască lumea mai mult prin ce nu au, decât prin ce au. iar asta le-a amplificat nevoia de iubire. de afecțiune și ocrotire.

ei par a ști cel mai bine ce înseamnă iubirea – pentru că îmbrățișările lor merg direct la inimă. dar asta vine ca o consecință a absenței dragostei. cumva, neavând parte de ea, învață să o prețuiască la adevărata importanță.

la un moment dat am văzut doi ochi plini cât erau de mari de curiozitate, care mă priveau din prag. a fost de ajuns un semn cu mâna înspre ea și a alergat direct la mine în brațe. și-a lipit zâmbetul de mine și a rămas așa, ținându-mă strâns în brațe. fără să mă ascund, am fost copleșită de emoție și n-am mai observat un detaliu pe care mi l-au semnalat apoi cei din jur: micuța cea cu ochii plini ascundea după cârlionții care-i acopereau urechile, un aparat auditiv. tot ce înțelegea erau vorbele de pe chip și din privire. așa că am continuat să așezăm poveștile pe îmbrățișări.

IMG_3366-001

vă povestesc despre întâlnirea cu o parte din copiii de la Centrul de Plasament Cireșarii II din București și cu această ocazie vreau să îl felicit pe Florin Dobre, cel care de șase luni merge din proprie inițiativă și face lecții de dans acolo. Florin mi-a propus să îl însoțesc la una din vizite, și trebuie să îi mulțumesc pentru asta. am fost impresionată să văd cât de frumos dansează copiii, cât de receptivi și încântați sunt să învețe lucruri noi, și-am sperat că într-o bună zi, se vor descurca și-n viață, la fel ca-n pașii de dans.

IMG_3317-001

la plecare, pe buzele lor era o singură întrebare: ”- Mai veniți pe la noi, da?” 

IMG_3321-001

el este Nicu, un dansator foarte bun, și a fost partenereul meu de dans la ora condusă de Florin. a avut grijă să îmi corecteze fiecare pas, atenționându-mă cu un ”colega, vezi că trebuie să faci așa..” 🙂

IMG_3330-001

pe 29 august Denisa va împlini 12 ani, și aproape și-a terminat temele pentru vacanța de vară – chiar dacă vacanța e abia la început. am făcut cunoștință cu ea în camera fetelor, timid la început, iar la final ne-am despărțit la dans, prietene. îi era teamă că nu știe să danseze, dar Florin a avut grijă să îi explice pașii cu atenție:

IMG_3337-001

e foarte ușor să le dăruiți bucurie acestor copii. trebuie doar să le oferiți puțin din timpul vostru, o îmbrățișare și un gând bun. Ei vă așteaptă la Centrul de Plasament Cireșarii II,  Prelungirea Ferentari nr. 72-74, sector 5, București. 

dacă vreți ca data viitoare să mergem împreună, îmi puteți lăsa un mesaj și apoi plecăm să vedem zâmbetele de pe chipul micuților:

IMG_3351-001

de asemenea, poate vă vine în minte și alt mod prin care putem fi alături de copii, și atunci, dacă vă pot ajuta în vreun fel, cu mare drag trecem de la vorbe la fapte.

până atunci, îl puteți întreba direct pe Florin Dobre când mai merge să facă ore de dans la centru, și vă va primi bucuros cu el.

Facebook Comments


17 thoughts on “îmbrățișările de la Centrul de Plasament Cireșarii”

 • buna ziua,va rog din suflet as dorii sa stiu citi copilasi se afla in centru in momentul acesta,vrem sa le aducem niste caoduri,va multumesc!!

 • Buna, as vrea sa merg si eu la centru 🙂 Ce categorii de vârste au copii? Sa știm ce cadouri sa pregătim 🙂

 • Buna ziua, doresc sa ma implic si eu in cadrul centrului dvs.,locuiesc tot in sector 5. Am mai lucrat cu copiii,am mai facut si voluntariat in urma cu cativa ani, va rog sa-mi trimiteti un raspuns cand pot veni acolo sa vorbim.

  Va multumesc.

 • Bună ziua.
  Mă numesc Bardas Monica și sunt voluntar în cadrul fundație crestin-ortodox Părintele Arsenie Boca.
  Ce știți despre condițiile acestui plasament?
  Am aflat că unul din copiii a căror situație am prezentat-o la protecția copilului, instituție ce a considerat că mama poate avea grijă de cei cinci copii și care mi-a transmis că dacă vor avea nevoie de ajutorul meu, ma vor contacta, a fost prins furând și dat spre îngrijire acestui plasament.
  As dori sa ajung acolo și sa vorbesc și cu cei de acolo și cu băiatul.
  Îmi este teamă de agresiuni de tot felul.
  Mulțumesc frumos,
  Monica Bardas

 • Buna ziua !
  As fi interesat sa vizitez copii de la acest minunat centru .
  Am putea face anumite activitati de craciun .

  • Bun găsit, Mihai!

   Mă bucur mult să primesc mesajul tău și te felicit pentru inițiativă! Îți voi trimite un mesaj cu datele de contact prin care poți lua legătura cu Cireșarii.

   Mulțumesc frumos!

 • Foarte frumos ce am citit si ce am văzut. Si eu am crescut o perioada in acest centru doar k in anul 2000 nu erau condiitile de acum bafta ciresarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!