la vară, mă așteaptă în vamă

la vară, mă așteaptă în vamă

În viață, se întâmplă să te lași purtat de tot felul de lucruri, prin tot felul de locuri. Iar tu te grăbești mereu: să ajungi la timp, faci liste, alergi după șanse, preiei speranțe și ai grijă să nu-ți scape nimic, să nu pierzi prea mult din tot ce ți-ai programat.

Dar te-ai gândit –  în al cui timp vrei de fapt să te încadrezi? A cui e de fapt lista pe care o păstrezi în fața ochilor? Ale cui șanse sunt cele pentru care te lupți de-atât de multă vreme? Câte dintre speranțele pe care le porți, sunt de fapt ale tale? Te-ai  întrebat dacă nu cumva, tot având grijă să nu pierzi ore din program, ai ajuns să te pierzi de tine? Nu cumva toate astea te-au îndepărtat de ceea ce ești și îți dorești cu adevărat să fii?

Ăsta e motivul pentru care uneori plec în călătorii ce nu sunt trecute în niciun mers al trenurilor. În călătorii care nu țin cont de vremea de afară – ci numai de dorința interioară.

1

Ei, și cam de fiecare dată ajung să întâmpin numărate și nenumărate obstacole. De cele mai multe ori am de unde mă ridica – dar și ocazia de a-mi demonstra că o nouă piedică te face să-ți dorești și mai tare s-ajungi la destinație.

2

 Eu nu fac decât să exersez mersul hotărât și știu că la capăt de drum mă așteaptă toate lucrurile pe care le-am pierdut și de care mi-era dor. Care te dor, dacă nu ți le-aduci înapoi.

4

M-am lăsat purtată înapoi către mine. Până am îmbrățișat visurile și gândurile ce-au fugit de locurile prin care-am fost – și-am ascultat un cântec știut pe de rost.

3

Astăzi, sufletul meu se ascundea într-o chitară. Și din cântecul ei se ridicau în vânt visele – pe unele le-am luat cu mine, pe altele le-am lăsat să zboare și-apoi să mă cheme la ele. Unul dintre visuri mi-a spus că la vară, mă așteaptă în Vamă.

5

 Nu degeaba spunea Chirilă: ”marea-mi dă mereu-napoi, tot ce oamenii îmi iau”.

6

Regăsește-te și vei ști exact cine ești și ce ai de făcut.

8

Și cel mai important, e că nu am călătorit singură. Alături de mine am avut oameni inspirați, care n-au lăsat gerul și viscolul din ianuarie să stea în calea imaginației, ba ba chiar au ales să profite de asta: Anca Elena Balan – make-up & hair și Cristian Paraschiv – fotograf – site & facebook.

Mai multe fotografii găsiți în articolul postat de Cristi.

Facebook Comments


1 thought on “la vară, mă așteaptă în vamă”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!