În viață, se întâmplă să te lași purtat de tot felul de lucruri, prin tot felul de locuri. Iar tu te grăbești mereu: să ajungi la timp, faci liste, alergi după șanse, preiei speranțe și ai grijă să nu-ți scape nimic, să nu pierzi prea mult din tot ce ți-ai programat.

Dar te-ai gândit –  în al cui timp vrei de fapt să te încadrezi? A cui e de fapt lista pe care o păstrezi în fața ochilor? Ale cui șanse sunt cele pentru care te lupți de-atât de multă vreme? Câte dintre speranțele pe care le porți, sunt de fapt ale tale? Te-ai  întrebat dacă nu cumva, tot având grijă să nu pierzi ore din program, ai ajuns să te pierzi de tine? Nu cumva toate astea te-au îndepărtat de ceea ce ești și îți dorești cu adevărat să fii?

Ăsta e motivul pentru care uneori plec în călătorii ce nu sunt trecute în niciun mers al trenurilor. În călătorii care nu țin cont de vremea de afară – ci numai de dorința interioară.

1

Ei, și cam de fiecare dată ajung să întâmpin numărate și nenumărate obstacole. De cele mai multe ori am de unde mă ridica – dar și ocazia de a-mi demonstra că o nouă piedică te face să-ți dorești și mai tare s-ajungi la destinație.

2

 Eu nu fac decât să exersez mersul hotărât și știu că la capăt de drum mă așteaptă toate lucrurile pe care le-am pierdut și de care mi-era dor. Care te dor, dacă nu ți le-aduci înapoi.

4

M-am lăsat purtată înapoi către mine. Până am îmbrățișat visurile și gândurile ce-au fugit de locurile prin care-am fost – și-am ascultat un cântec știut pe de rost.

3

Astăzi, sufletul meu se ascundea într-o chitară. Și din cântecul ei se ridicau în vânt visele – pe unele le-am luat cu mine, pe altele le-am lăsat să zboare și-apoi să mă cheme la ele. Unul dintre visuri mi-a spus că la vară, mă așteaptă în Vamă.

5

 Nu degeaba spunea Chirilă: ”marea-mi dă mereu-napoi, tot ce oamenii îmi iau”.

6

Regăsește-te și vei ști exact cine ești și ce ai de făcut.

8

Și cel mai important, e că nu am călătorit singură. Alături de mine am avut oameni inspirați, care n-au lăsat gerul și viscolul din ianuarie să stea în calea imaginației, ba ba chiar au ales să profite de asta: Anca Elena Balan – make-up & hair și Cristian Paraschiv – fotograf – site & facebook.

Mai multe fotografii găsiți în articolul postat de Cristi.

Facebook Comments