Lecturi Urbane

Lecturi Urbane

Au trecut câteva zile de la după amiaza în care am fost invitată de nişte băieţi de gaşcă, să stau de vorbă cu Un Şopron, la metroul din Bucureşti.

Şi acum,  să răsfoiesc câteva detalii de la întâlnirea cu oameni zâmbitori şi iubitori de lectură. Povestea se numește Lecturi Urbane și din ea am învățat că Orașul Citește. De data aceasta, pagina s-a deschis la evenimentul Lecturi Urbane Digitale – că doar, dacă tot avem smartphone-uri, le-am putea lăsa să vadă și câteva rânduri de lectură.
Din biblioteca digitală de la stația de metrou Victoriei îți poți alege una dintre cărțile care se prind cumva de tine.

La fel am făcut și eu – am ales unul dintre titluri și așa m-am întâlnit cu niște Băieți de Gașcă, ai lui Dan Lungu. Iar de aici până la a sta De vorbă cu un șopron, n-a mai fost decât un pas.

Organizatorii m-au invitat să citesc puțin din cartea care mă prinsese deja și-am acceptat cu mare drag propunerea lor.

Cred că din când în când, ne-am putea lăsa îmbrăcați de cărțile pe care le citim. Și atunci, oare ce au citit domnișoarele?

E un sentiment frumos să vezi cum oamenii reușesc să se mobilizele și să fie în același loc, cu același scop –  de a arăta și altora că se poate și mai ales că avem nevoie de cărți.

Da, am citit  din cărțile noastre, dar am mai tras cu ochiul și la ale vecinilor. 🙂

A fost o experiență care mi-a dat o stare de bine și dorința de a reveni la astfel de evenimente. Mai ales că am cunoscut și descoperit oameni frumoși, prin ceea ce spun, gândesc și fac.

Organizatorii ne-au promis deja că la următoarea întâlnire vom avea cărți pe care să le putem răsfoi în sensul propriu al cuvântului, așa că ar fi bine să fiți prezenți data viitoare.
Când mă gândesc la Lecturi Urbane, primul cuvânt care îmi vine în minte este entuziasm. Poate și pentru atmosfera pe care reușește să o creeze:

Să citim. Și cu mintea și cu sufletul.

fotograf – Cătălin Georgescu

Facebook Comments


1 thought on “Lecturi Urbane”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!