Liceliada!

Liceliada!

Sunt 8 ani de când am terminat liceul. 8 ani de când sub aerul tare de Piatra Neamț doar visam și speram să fac lucrurile pe care acum, în mare parte am bucuria să le trăiesc.  Vreau să scot la iveală un lucru care mi s-a petrecut în perioada liceului – și nu orice fel de întâmplare, ci una care mi-a marcat în mod major drumul meu profesional.

În primăvara lui 2009 eram în clasa a XII – a și pregăteam cu diferite emoții examenul de bacalaureat, examenele de admitere la facultate.. și un alt examen despre care nici nu știam pe atunci că îmi va deschide o nouă pespectivă.

Acest din urmă ”examen” necesita un altfel de exercițiu: să îmi lucrez pasiunile și aptitudinile. A fost examenul pe care mi l-am dat visului meu, acel vis pe care îl aveam încă din vremea liceului – de a veni la București și de a lucra ca jurnalist de televiziune.

Proba la care avea să îmi supun visul purta numele de ”Fata de 10” – o emisiune despre filme difuzată pe Pro Cinema. Era un concurs la finalul căruia se anunța un post de prezentator la Pro Cinema, iar entuziasmul meu s-a pregătit instant pentru zbor. Pentru că așa mi-am recunoscut mereu care dintre vise sunt adevărate – acelea care am simțit că îmi dau aripi.

Iată dovada:

liceu fata de 10 2-001
liceu fata de 10-002

Dar să știți că am pierdut ”premiul” – acel contract ce îmi asigura locul de prezentatoare la ”Fata de 10”. Însă am descoperit că exista un premiu mai preSus de cel pus în joc de Pro Cinema. Așa că brusc am devenit câștigătoarea curajului de a-mi urma visul. Asta, după ce am experimentat bucuria, teama, emoțiile și da – chiar și dezamăgirea. Toate acestea s-au transformat pentru mine în marele premiu – pentru că atunci am deschis un drum nou în viața mea, pe care continui să merg și acum. Atunci nu am rămas prezentatoare la Pro Cinema. Însă la scurt timp mi s-a propus un alt proiect în care aveam de făcut același lucru – să fiu Ghid la Hollywood pentru Holywood Multiplex, imediat după ce trecusem de examene și mă mutasem în București.

Ce-am povestit mai sus, e doar dintr-un singur gând: acela că deciziile pe care le luăm la un moment dat nu rămân doar la timpul trecut. Putem trăi și peste ani lucruri datorate unui anumit moment – acea clipă când am prins curaj să ne ascultăm cu adevărat dorințele, aspirațiile, și-am plecat într-acolo unde ne îndemna inima.

Pentru mine a contat că în perioada liceului am descoperit o ocazie și un cadru în care să îmi pot practica unul dintre visuri – ca să spun așa 🙂

Iar partea bună e că acum mă voi adresa direct liceenilor din București, pentru care s-a lansat Liceliada, cel mai mare talent show al liceenilor. Mai exact, un concurs real de talente, prin care voi, tineri liceeni, vă puteți începe poate unul dintre cele mai frumoase drumuri ale vieții voastre.

Liceenii care doresc să participe la Liceliada se pot înscrie până pe 10 aprilie pe www.liceliada.ro. La scurt timp, după etapa de preselectie, vor fi anuntati finaliștii care vor urca pe 21 aprilie pe scena marii finale.

Liceliada este un eveniment susținut de Kiss FM si Bravo, cu sprijinul Inspectoratului Școlar al Municipiului București.

Premiile puse în joc sunt în valoare de peste 20.000 de ron, dar țineți cont de faptul că marele premiu va fi chiar experiența prin care puteți câștiga cel mai mult. Dan Fințescu și vloggerul Zmenta vor fi gazdele show-ului, iar Deepcentral va încheia prima editie Liceliada cu un super concert.

Poster_Liceliada BLOGGERI

Mulțumesc organizatorilor pentru că m-au invitat să fiu unul dintre bloggerii oficiali ai proiectului.
Vă invit să intrați pe site-ul oficial – www.liceliada.ro, pentru a face primul pas în concurs – găsiți acolo toate detaliile de care aveți nevoie.

Eu vă mai spun doar atât: visați, sperați, lucrați și într-o zi o să vă bucurați! Curaj și mult succes 🙂

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!