Meniu pentru Crăciun

Încă de pe vremea când îmi număram anii pe degetele de la o singură mână, aveam un obicei gălăgios, pofticios și.. ordonat! E vorba de lista pe care o făceam alături de mama, ce trebuia musai să transforme în realitatea toate aromele pe care îmi doream să le preiau din câte-o farfurie, în ziua de Crăciun. Asta era lista pe care parcă-parcă o așteptam un an întreg, iar atunci când îi venea timpul, nu știam cum să-i acord mai multă atenție, ca unui lucru de care te simți atras, deși nu înțelegi exact ce trebuie să-i faci.. Și zic eu că i-am acordat atenția cuvenită, drept pentru care în prezent sunt răsplătită cu atât de multe amintiri, greu de așezat într-o singură listă.

Chiar dacă acum nu-mi mai ajung degetele cât să-mi pot număra anii, încă am aceeași poftă pentru dorințe enumerate, c-o speranță ascunsă că poate-n felul ăsta se vor transforma mai multe-n fapte adevărate, cu multe emoții asezonate.

Vă asigur că am deja în lucru un întreg meniu care pentru câteva momente mă va face să uit că există și altceva în afară de nebunia transformărilor din bucătărie. Și stați liniștiți, e vorba doar de faceri și prefaceri cu gust și poftă asortată.

Dar totuși, nu despre ce voi avea eu pe masa de sărbătoare vreau să vorbesc acum. (E și asta o plăcere – la cerere, pot veni cu detalii, ilustrări și.. calorii!)

Am în schimb o altă listă. Poate nu la fel de apetisantă, dar în mod sigur ceva mai emoționantă. Cel puțin pentru mine.

Crăciunul, alături de toate bucuriile care devin parcă sinonime cu acest moment al anului, trebuie să plece de undeva din interiorul fiecăruia dintre noi. Pentru că acolo stau – uneori uitate – acele parți ale noastre care poartă ce avem mai viu, mai bun și mai sincer. Iar toate astea se convertesc apoi în relațiile cu cei de lângă noi, în ceea ce lăsăm să se vadă, în poveștile create iar și iar din alte emoții firești printre cele lumești.

Ceea ce dăruim trebuie să fie ceea ce iubim. Așa văd eu că ar sta lucrurile într-un mod firesc, onest. De asta, am un meniu special de Sărbători. Unul care ține tot de gust, dar referitor la lucrurile care îți lasă un anume gust după ce le-ai experimentat. Din acest alt fel de listă mi-ar plăcea să facă parte întâlniri și momente cu oameni dragi sufletului meu, prieteni vechi la care timpul nu m-a mai trimis, amintiri care îmi aprind privirea, gânduri sincere din cât mai multe părți și redescoperiri de sine, până la starea de pace cu mine.

Și pentru că tot am spus că trebuie să iubim ceea ce dăruim, în ultimul timp am avut ocazia să pot observa în mod direct ce îmi aduce zâmbetul și ce mi-l alungă. Iar din fericire lucrurile sunt foarte simple aici, așa încât vă pot trimite direct la sursa cu Motive de Bucurie. Alături de Avon am descoperit în ultimele luni o serie de produse care mă scapă de o grijă în plus și pot spune deja că sunt o fană a gamei Avon Luxe. Știu că veți găsi ceva pentru fiecare nevoie dacă rasfoiți cu atenție broșura.

Acestea fiind zise, mă întorc la listele mele de meniuri și sper să avem un Ajun pe sufletul nostru!

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!