muzeul vorbelor nerostite

există vorbe care nu ni se mai prind de buze dar care nici din suflet, nu se mai desprind. noaptea, când inima luminează mai mult decât mintea, vorbele acestea se-așează în galeriile celui mai intim muzeu din lume – muzeul vorbelor nerostite.

sala vorbelor care dor – aici stau închise în borcane cuvintele care au lăsat urme adânci în inimă. le poți vedea ochii mari care clipesc o dată la un sentiment. iar dacă te apropii le vei auzi cum își tot șoptesc singure numele – pentru că doar ele se mai pot asculta, în singurătate.

sala vorbelor de dor – aceste vorbe aveau multe de spus. doar că pe parcursul expedierii lor, destinatarul și-a schimbat adresa. de atunci, ele s-au urcat pe pereți și amenință mereu că-ți vor cădea în cap. de asta, ai mare grijă când intri în aceast salon.

sala timpului apus –  în ea se-adună ceasurile care nu vor mai ajunge vreodată la ora răsăritului. dacă le privești mai atent, vezi cum minutarul bate mereu pe loc, vrând parcă să nu uite niciodată ora la care timpul poveștii lor a expirat.

sala complimentelor necitite în ochi – aici poți vizita cele mai frumoase vorbe – sunt atât de frumoase încât n-au întâlnit curajul de a fi rostite. și nici de răbdarea de a fi în ochi simțite, nu s-au bucurat. așa că s-au adunat în tablouri  ce descriu pasteluri ale realității de altădată.

sala întrebărilor fără răspuns – ele stau stinghere, înghesuite în colțuri, asemenea lucrurilor de care nu mai vrea s-audă nimeni. iar în jurul fiecărei întrebări, se-nvârt mai multe variante de răspuns. pe ele, doar adevărul le-ar fi putut salva, iar lipsa lui le-a transformat în exponatele cele mai neliniștite.

sala viselor uitate – acestea îți taie respirația. la propriu. pentru că și-au pierdut manualul de zbor și au rămas suspendate în aer. asta, fiindcă visele nu se prăbușesc niciodată. doar oamenii uită să le amintească de ce au aripi.

sala iubirilor sfârșite – vei întâlni exponate în toate formele și de toate mărimile. dar nu te gândi că așa au arătat dintotdeauna. dacă le vei analiza în zâmbet, lacrimă și sărut, vei descoperi un film de imagini care te poartă prin toate anotimpurile de emoții.

sala despărțirilor – sunt prezente aici îmbrățișările despre care n-ai apucat să-i spui și sentimentele în pieptul cui știi deja că nu mai ai cui să le pui.

sala buzelor mușcate – ele stau în fața ta cu părere de rău. cu gândurile încruntate deasupra ochilor și inima ghemuită la apus, pentru că știu că orice ar fi fost, s-a dus. vorbele din acest salon sunt cele mai tăcute dintre toate.

sala nopților de nesomn – aici vin nopțile care au obosit, de-atâta așteptat de răsărit.

*

de întreținerea muzeului vorbelor nerostite se va ocupa mereu un arheo-sufletist.

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!