Plângeam la minutul 90

Plângeam la minutul 90

Mai exact, după timpul regulametar de joc, la 30 sec. de la momentul când ar fi trebuit să se audă fluierul final al arbitrului. Acela a fost ultimul meci de fotbal pe care l-am urmărit cu sufletul la gură, al cărui final m-a prins in offsaid – eram în faţa televizorului, cu pisica mea birmaneză „Dora” de atunci, şi plangeam că România a pierdut calificarea, în urma egalului (2-2) cu Danemarca, din 2003. Ştiu, nici vorbă de o ipostază demnă de un suporter adevărat, dar.. era una pe măsura vârstei de atunci!

Cred că foarte puţini dintre voi ştiaţi că am fost atât de microbistă – o perioadă nu m-am împăcat prea bine cu termenul „microbistă”, dar apoi am experimentat sentimentul şi totul mi-a fost mult mai clar. Îmi cumpăram toate ziarele în care erau comentate meciurile  României, aveam revista campionatului – pentru că în ea găseam un poster cu meciurile, unde era treaba mea să bifez scorurile partidelor. De atunci ştiu cam tot ce înseamnă fotbal, mai ales că urmăream şi comentariile emisiunilor de sport. Puteam chiar să fac aprecieri legate de tactica pe care antrenorii o foloseau la aşezarea în teren! Dacă mă gândesc bine, mi-ar fi plăcut tare mult dacă la vremea aceea mi-aş fi luat setul ăsta de la Avon:

Sau ăsta:

Dar, în prezent nu mai am acelaşi interes pentru meciurile de fotbal. Rămâne doar euforia de moment, pentru care e musai să fii măcar o dată în tribunele unui stadion. În plus, pasiunea mea era alimentată şi de patriotismul pe care îl simţeam la fiecare reprezentaţie a României. Şi cum naţionala de fotbal nu mai e de mult printre participante, şi nici comentatorii nu mai sunt aceiaşi, nu mă suprinde că mi-a cam pierit interesul. La un moment dat ştiu că îmi doream să ajung comentator al meciurilor de fotbal, sau „măcar” purtător de cuvânt al FRF!!

Asta apropo de febra campionatului care a impus un nou imn pe terasele oraşului, când poţi să auzi cine a dat gol, fără să ai un televizor prin preajmă – pentru că asta-i treaba vecinului, să arate că are plămâni, sau poţi să arunci o privire pe facebook, unde la ora meciului toate statusurile de transformă instant!

Facebook Comments


2 thoughts on “Plângeam la minutul 90”

  • Zada Alexandra M, Alina Rusu imi sunt martore… Cred ca e una dintre amintiri din liceu care mi-e atat de clara, cea in care erai in labortarul de chimie 😀

  • Tin minte o Camelie rapidista din liceu…tin minte banca cu steaua din liceu :D… tin minte tristetea pierderii meciurilor echipei tale preferate. Cu cat patos te uitai la meci!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!