Școala gândului bun

Școala gândului bun

De la un timp încoace, câțiva copii minunați la chip și la suflet ne reînvață despre viață.

I-am cunoscut vara aceasta, când ne-am decis să Ajungem Mari împreună. Așa că drumurile ni se tot întâlnesc de atunci, iar lecțiile pe care ei ni le transmit ar putea crea cu ușurință ”Școala gândului Bun”. Pentru că ne inspiră să ajungem la oamenii buni,  la aceia care pot face pentru ei minuni – căci nu degeaba ”buni” rimează cu ”minuni”.

Vă spun sincer, un zâmbet de copil pe umărul din dreapta și câteva cuvinte de drag pe obrazul din stânga, sunt cele mai bune indicatoare în drumul vieții, pentru a ajunge cu rost la destinațiile care ne dau sens. _MG_8531

Așa s-a întâmplat și în ultimul weekend din septembrie, când copiii au deschis uși pline de frumos: Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti” i-a primit în casele românești – în care îți și amintești de-al cui ești.

Și în timp ce ne așezam parcă și mai apropiați unii de ceilalți, am simțit puternic și frumos sentimentul de a fi uniți. Acel împreună adevărat, autentic și firesc, când vezi cum în fața ta copiii cresc. Iar în momentul în care la atelierul de pictură pe sticlă, pe care l-au primit în dar tot de la muzeu, au prins a picta din proprie inițiativă simboluri ale credinței și valorilor noastre autentice, mi-au bătut în inimă și mai limpede motivele pentru care ei trebuie să ajungă mari exemple că da, se poate:

P_20150926_113001-002

Puterea exemplului poate să miște în noi fiecare gând, și să-l ghideze către faptele care ne construiesc constructiv lumea. Și din fericire atunci am avut parte de un exemplu practic în acest sens: fotograful Eduard Gutescu i-a făcut pe copii călători în Țara Bârseiprimindu-i personal în cadrul expoziției sale.

calator in tara barsei

Apoi, pentru că înțelegem și mai bine lucrurile după ce gustăm din ele, copiii au fost răsfățați La Copacul cu arome alese.

copii la muzeul satului-001

Vizita aici nu a fost întâmplătoare, ci ne-am dorit să vedem în mod concret, cum tradițiile printre care ne-am plimbat la Muzeul Satului își găsesc locul firesc și în zilele noastre – Copacul  fiind înfrunzit în simboluri românești:

_MG_8468

În astfel de zile te consideri pe bună dreptate un om norocos și îți este clar în suflet că nu te poți opri din a fi martor la așa fapte.

Eu am văzut limpede că atâta vreme cât oamenii își vor aminti că pot fi și buni, în lume încă se vor întâmpla minuni, așa că mă întorc acum mai mult către voi. Știu că puteți fi parte din bucuria dăruită acestor copii, printr-un gest care să ia forma unui dar ce vă stă în putere să îl faceți. Așa că voi fi fericită să primesc un semn din partea voastră – pe adresa camelia@cameliacapitanu.ro, cu gândul să îi ajutăm pe acești copii să ajungă mari.

Haideți să absolvim împreună Școala gândului bun. 

Această ”lecție” s-a desfășurat prin contribuția: Andrei Antip (membru al ”Școlii”),

Muzeul Național al Satului Dimitri Gusti și La Copac (Horațiu Șerb). 

Facebook Comments


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!