un Om ca o poveste – Zoia Alecu

un Om ca o poveste – Zoia Alecu

Știți genul acela de oameni la care e de ajuns să vă gândiți doar, și vă înflorește-un zâmbet pe chip?

Așa e pentru mine Zoia Alecu – un Om ca o poveste care odată începută, mă bucură la fiecare lectură. Și asta pentru că pe Zoia, nu o pot doar asculta. Numai când îi aude vocea, sufletului meu îi vine un anume drag să stea și să-și întindă în voie emoțiile pe marginea cântecelor ei.

În  2010 mi-am făcut prima dată curaj și am invitat-o la emisiunea pe care o realizam la acea vreme pentru 6 TV – într-o ediție în care ne aminteam cu recunoștință de Vali Sterian. Iar în vara lui 2011, cu marea-n stânga – drept public, ce aplauda în valuri, și Zoia alături, am înregistrat un scurt interviu, chiar înainte de a urca pe scena Folk You.

Un an mai târziu, ea îmi spunea că ora 7:00 e inuman de dimineață pentru o apariție la TV, iar eu nu încetam să îi spun cât de mult m-aș bucura să fie prezentă la Matinal2.0 – TVH. Și da – fericirea întâlnirii a șters orice urmă lăsată de.. dimineață:

zoia pt lansare3

Bucuria de-a fi aproape de Zoia m-a tot dus prin locurile în care o puteam revedea, și deși împrejurările erau diferite, îmbrățișările erau leite:

zoia pt lansare2în fața scenei Folk You, la repetiții înainte de concert – Vama Veche, 2014

zoia pt lansareClubul Țăranului, MȚR, după concert 🙂

Acum, simt nevoia să fac încă o mărturisire: am trecut deci de ceva vreme de emoțiile ”primei întâlniri”, când Zoia îmi spunea să îi zic pe nume, iar mie îmi tot apărea pe buze un ”dumneavoastră” plin de respect – simțit pe drept, însă cu fiecare reîntâlnire, tot din respect și admirație, parcă mi-e greu să accept prietenia pe care Zoia Alecu mi-o arată de fiecare dată. Și asta nu pentru că nu m-ar bucura – dar faptul că artistul și omul care mie îmi sunt atât de dragi, prin talent și valoare, îmi oferă prietenia, mă emoționează așa încât inima mea se simte tot ca la ”prima întâlnire”.

Prin urmare, știu deja cu ce stare voi ajunge la concertul de lansare al celui de-al IV-lea album de autor semnat Zoia Alecu – Să Ierți, și de abia aștept să văd ce alte emoții îmi va așeza în suflet acest nou început în care suntem invitați să-i fim alături. Lansarea va avea loc La Mia Musica joi, 14 mai de la ora 19:30.

Să n-arunci prea ușor cuvinte-armă”, îndemn de la Zoia, în cântecul ce deschide albumul, muzică & versuri _ Zoia Alecu:

Ne vedem la concertul de lansare. S-aveți inima la voi. Vă va bucura. 🙂

Zoia dragă, vreau să îți mulțumesc și aici, că m-ai primit aproape de tine.

Facebook Comments


2 thoughts on “un Om ca o poveste – Zoia Alecu”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!